AYTEKİN MEHMET ARSLAN

MESELENİN ÖZÜ

Demokrasi seçimdir. Bunun için halkın doğruyu seçebilme yeterliliğinin olması gerekir. Aksi takdirde demokrasi, bir milletin yaşayabileceği en büyük sömürüdür.

*

Eğitim, bir bilgiyi anlayarak öğrenebilmek demektir. Bilgiyi anlamak, sonrasında onunla fikir üretebilme yeterliliğini oluşturur. Anlayarak öğrenme gereğini reddeden bir eğitim sistemi, bünyesinde dayatmacı bir ezbercilik barındırır. Ve aslında bu sistem düşünmekten ve fikir üretmekten uzak, kolaylıkla güdülebilen sürüler var etmek içindir.

*

Din cehaletle birlikte yaşanırsa, en büyük uyuşturucudur. Böyle dindar olunmaz. Cahil dindarlar, ilim sahibi dinsizlerin emrinde din adına savaştığını zanneden ahmaklardır.

*

Çalışmak verimli olabilmektir. Verim, işin içerisine kendi varlığından da bir şeyler katabilmekle mümkündür. Bunun için yapılan işin benimsenmesi, benimsenirken de sevilmesi gerekir. Aksi takdirde kurumlardan oluşan bir toplum, toplumlardan oluşan bir kuruma dönüşür.

*

Ey sevgili okur

Yukarıda içinden parçalar verilmiş olan bu kitabı mutlaka okumalısın. Hangi siyasi yahut dini görüşe sahip olursan ol ve aslında ne iş yaparsan yap, bu kitabı anlar ve ona uymayı başarırsan, hiç kimsenin seni kendi menfaatlerince kullanmasına müsaade etmezsin.