Av. Kerem Ozan GİRGİN

TÜRKİYE SEÇİM TARİHİ

DAÜ Hukuk fakültesi mezunu olan ve İstanbul Barosu´na kayıtlı bir avukat olan Girgin, İstanbul´da faaliyet gösteren Girgin Hukuk Bürosunun da kurucusu. Evli olan Girgin İngilizce ve İtalyanca biliyor. Aynı zamanda birçok sivil toplum örgütünde aktif çalışmalarda da bulunuyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tema Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Unicef Türkiye, Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı ve GreenPeace de çalıştığı ve üyesi olduğu kurum ve kuruluşlar arasında.

 
Siyasi yaşamına CHP’de başlayan ve sürdüren Girgin, mesleki faaliyetlerini ağırlıklı olarak vergi ve gayrimenkul hukuku ile ticari alacaklar konusunda sürdürüyor ve bir çok şirkete hukuki danışmanlık yapıyor. Hobi olarak başladığı yazma eylemine bazı yerel gazetelerde ve internet platformlarında makale ve araştırma yazılarıyla da devam ediyor. Eğitimin hiç bir zaman bitmeyeceğine inanan Girgin Siyaset Bilimi alanında akademik kariyer çalışmalarına devam ediyor.
 
2012 Yılında temeli atılan "Türkiye Seçim Tarihi"nin öyküsü ise yıllarca siyaset yapmış bir ailenin mensubu olmasına bağlı olarak literatürde bu alanda çalışma yapılmamış olması ile başlıyor.