Mustafa Özgül Abay

SİSTEME SİTEM

Ne için yaşıyoruz ?
 
Ne için çalışıyoruz?
 
Geçmişin o puslu vadilerindeki anıları silmeye itecek basit telaşlar için mi? Yoksa ayakta kalıp toplumun o kalabalık jürisine yaranacak hareketler yaparken geride bıraktığımız güzellikler için mi? Yada elden ele dolaşan ve hayatın sürdürülebilirliğinin duvarı olan pislik yüklü kağıtlar uğruna vazgeçtiğimiz merhamet için mi?
En gıcır gıcır ve en temiz haliyle bizlere verilen bu beden,telaşların kurbanı olduğumuzun bir göstergesi mi?
Bizlere kucak açan doğanın güzelliğine kezzaplar atıp,hiçbir ameliyatın kurtaramadığı yüzüne perçemler vurulması mıdır ki bu dünyanın takdiri?
Bir merdiven olarak kullandığı insanları hiçe sayıp doyumsuz zaferlerin her zaman peşinde olduğu bir hırs küpü müdür ki bu dünyanın duygularından hep arınmış profesyonelliği?
Aldığımız nefesin,attığımız her adımın önemini bizlere anlatmaya çalışan yöneticilerin mahalle vari konuşmaların altında mıdır ki bizi mükafatlandıran?
Her zaman elimizin altından düşmeyen teknolojik cihazlarla bulduğumuz sanal dünyalar mıdır ki bizlere gerçek dünyanın anahtarını verebilecek?
Savunduğundan öteye gidemeyip,karşısındaki dinlemeyen tavırların altında mı gizlidir bu dünyanın en empatiden yoksun savunulan bağnazca fikirleri,ideolojileri?