ÖZLEM AYRAL

KAYIP GÜNLERİN DÜŞÜ

Yaşam zorlu bir alan; bu zorlu alanda savaş meydanları hep açık ve daima savaşmak gerekiyor. Yaşanan her acı, her ihanet, her kayıp insanı daha güçlü kılıyor.
Tüm bu duyguların kazandırdıklarını, yaşarken anlayamasam da seneler sonra bakış açımı, duruşumu, gücümü, güne ait her güzelliği, geçmişimde yaşadığım hüzünlere borçlu olduğumu anlıyorum. Beni acıyla buluşturan herkese, her olaya, her yeni günde teşekkür ediyorum.  Özlem AYRAL "Mirage" mahlası ile varlığını hissettiren, yazan, okuyan, herkes gibi sıradan biri.
Nefes almasını sağlayan "işi"yle,  bu zamana kadar yazdığı her şeyi paylaşma "hevesi"yle, hayatının kalbi, anlamı, güzelliği; "Çocukları"yla, yaşamı kolaylaştıran, güvendiği "dostları"yla,  365 Gün sabahlara seslenişi, “Kayıp Günlerin Düşü”yle,
"mücadelesi"yle,
“umutları”yla, “hayalleri”yle; Özlem AYRAL ( Mirage )

" Günden şikâyet eden, günü hayata yayan, hayatı kader diye tanımlayan, sonrasında şikâyetçi, mutsuz insanlar olduk. Mesleğim gereği tespitim şuydu; güne ilk başladığınız zaman dilimlerindeki duruşunuz bütünüyle belirleyici olmasa bile, en azından günün ikinci yarısında yolunda gitmeyen olaylarla mücadele etme gücünüzü arttıracaktı. 23 Eylül 2011 tarihinde bir sabah vakti günün ilk saatlerine dair şiirler, yazılar, hikâyeler yazmaya başladım.  
Pes edilmeyen mücadelelerin temelinde motivasyon, inanç, doğru bir duruş vardır. Sabah vakitleri ilk adımlardır. İlk adımlarda kazanacağınız enerji sonraki adımlarınıza yansıyacaktır. Hiç unutulmaması gereken, her yol bir adımla başlar"