Ali DEMİRCİ-Nevzat DEMİRCİ

ADIM ADIM BADMİNTON

Badminton, akla, çabukluğa, hareketliliğe, reaksiyona, estetiğe, koordinasyona ve ani karar vermeye dayalı olarak gerçekleştirilen olimpik bir spor dalıdır. Karşılıklı iki kişi ya da ikişer kişi tarafından oynanır. Tek elle tutulan hafif bir raket ile kaz tüyü veya plastikten yapılmış bir topu tek vuruşla file üzerinden geçirerek rakip sahaya düşürmek amaçlanmaktadır. Herkesin kolayca öğrenebileceği ve her yaştaki insanın zevkle oynayabileceği bir özellik taşır.

 Kitap, adından da anlaşılacağı gibi badmintonun tüm yönleri ile öğretimini amaçlamaktadır. Öğretim sistematiği kolaydan zora, basitten karmaşığa giden bir yol izlemektedir. “Badminton hiç bilmeyene nasıl öğretilir?” sorusunun yanıtı öğretim aşamalarındaki basamakları oluşturmaktadır. Badmintonu öğrenmeye yeni başlayan biri için çalışma öncesi ısınma, raket tutuşu, top duygusu, temel vuruşların ve vuruş tekniklerinin nasıl olması gerektiği ve bu becerileri geliştirmeye yönelik uygulamalar ile öğrenilen temel vuruşlar ve vuruş tekniklerinin tekler ve çiftler oyununda kullanımının temel öğretimi ele alınmaktadır.

 Badminton her yaştaki insana öğretilebileceği gibi, küçük yaşlardan başlayan ve bireyin belirli bir dönemini kapsayan bir sürece de yayılabilir. Badmintonu sağlıklı yaşamın gerektirdiği aktiviteler içinde boş zaman etkinliği ya da performans (yarışma) amaçlı bir aktivite olarak da düşünülebilirsiniz. Badmintonu ne amaçla oynamak istiyor oluşunuz, badminton antrenmanı ve öğretiminin içeriğinin düzenlenmesinde belirleyici rol oynayacaktır.