MUSTAFA AYDIN

İNSANIN HİKÂYESİ GÖBEKLİTEPE VE KARAHANTEPE

Göbeklitepe ve Karahantepe’nin dünyada izlerini sürerken Göbeklitepe’nin ve Karahantepe’nin benzeri kardeş yapıların olduğunu keşfettik, bu yapılar arasında özellikle Bolivya’da Tiwanaku adıyla bilinen bölgede bulunan yapıların ortasındaki dikili taşlardan birinde tıpkı Göbeklitepe’de olduğu gibi Tilki ve Kıvrımlı yılan şekilleri vardır. 

Buradaki yapılarda Göbeklitepe’de olduğu gibi ilk önce taş sütunların dikildiği aralarına sonradan duvarlar örüldüğü görülmektedir. Göbeklitepe’deki H harfine benzer şekillerin burada da taşlara büyük boyutlarda işlendiği görülmektedir. Buradaki insanlar da yazı kullanmamışlardır. Ayrıca Peruda da buna benzer şekiller görülebilmektedir. 

Göbeklitepe’deki ritüeller günümüzde hala devam etmektedir; Kanada’da bulunan Kızılderililerin güneş dansı ritüeli için inşa ettikleri yapılar Göbeklitepe’deki yapıların geçici birer portatif şekilleridir. Piramitlerin atası olan bu yapılar zamanla gelişerek piramitleri oluşturmuştur. Tüm dünyaya yayılmış bu inanç sistemi semavi bir dinin kalıntısı olabilir mi? 

Bu kitapta Göbeklitepe ve Karahantepe’deki gizemi anlamak için Kur’an’da ipuçları arayacak ve yeni teorilerle farklı bir açıklama getirmeye çalışacağız. Bu süreçte Hz. Adem’in dinine, Mu Kıtasına, Hz. Nuh tufanına ve gökten inenlerle ilgili birçok konuya değineceğiz.