ASUMAN F. TARIMAN

MEHENDİZ BEYİN HİKAYESİ

“…Evimiz kalabalık, hepsi de erkek çocuk, doyurmak zor. Çareler aranıyor. Ev ahalisinden biri şikayet ederse, ‘Seferberlikte daha da beterini biz yaşadık, bununla idare edin…’ diye azarlardı babam. Aslında belli etmeden kendi ekmeğini de bize verirdi…”

Antalya’nın elektrik enerjisi tarihinde büyük katkıları olan Mehendiz Bey Ahmet Ünsal’ı, anılarında ziyaret edeceğimiz bu kitap, kızı Asuman F. Tarıman ile gerçekleştirdiği söyleşi kayıtlarından oluşuyor. 1924 yılında başlayan yolculuğunda, savaşlardan yokluklara, umutlardan devrimlere dek, dönemin tarihine, zamanın getirdiklerine tanıklık edeceğiz. Dünde yaşanılanların, geleceği nasıl şekillendirdiğini göreceğiz. Kimi zaman sohbet edeceğiz Ahmet Ünsal ile, kimi zaman aklımızdaki soruların cevaplarını alacağız. Samimi ve içtenlik dolu satırlarda, gözlerimizin önünde kendi anılarımız belirecek; bizzat yaşadıklarımız, bize anlatılanlar ya da duyduklarımız…

Kahramanı olan babası Ahmet Ünsal’ın anılarını kaleme alan Asuman F. Tarıman, Mehendiz Bey’in tarihe tanıklık eden anıları ile bizlere eşsiz bir tecrübeyi aktarıyor.