Mustafa Öztürk

Çıkmaz Sokak

1977 yılında Ankara’da doğan yazar Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunu olup İtalyanca, Osmanlıca, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

‘’Ürküten bir sesi çınlatmıştı kulaklarımda, Yaz! Demişti. Ürpermişti geçmiş ve gelecek, derin bir kuyunun içine düşmüş, çırpınır vaziyette ve çaresizdi ikisi de. Ellerime baktım, buz tutmuş, üzerlerinde simsiyah kan lekesi, temizlenemez, ne kuyunun taş duvarlarındaki yeşil yosunlar, ne de sakladığım sırrım. Daha da derine battı ben, kalem ve her şey. En dibe gitti umutsuzluk, büyüdükçe büyüdü çıkmayan lekeler, büründü bir anda her şey bir siyah kan lekesine ve uzandı ellerim kuyunun en dibine. Orada ne yosun, ne acı ne de hüzün vardı, tuttuğumda zülfikar uçlu kalemimi.’’

 

“Çıkmaz Sokak, yazarının ilk kitabı olmasına rağmen, hem dil hem de içerik açısından yüksek yetkinlikte bir eser. Sokak çocuklarının görünmeyen dünyasında, büyülü bir yazma-yaşama öyküsü. Son dönem Türk edebiyatının yeni nefeslerinden biri olmaya aday olan Çıkmaz Sokak, sokak ve ona dair her şeyin içinde yer aldığı modern bir masal.”

             Ani Ceylan

                   Kitap eleştirmeni-Editör

 

‘’Konu ve anlatım bakımından farklı ve özel bir eser. Yazarın bir sonraki kitabını konuşmak için sabırsızlanıyorum.’’

                 Yrd. Doç Dr. Nuray Çiçek ATİKMEN